Розділ «31»

Привид безрукого ката

Дружина плакала. Світ від того здригався, постогнував, співчував... Незворушним був лише Ярема Лавник.

— Як ти посмів? — дорікала дружина схлипуючи. — Та я ціле життя... терпіла тебе. Ти з мене всю кров випив, молодість знищив... А тепер?..

— Тепер я йду до молодої. Не люблю зморщеної крові. Не смакує, — знущався Ярема.

— А діти? Ти про них подумав? — жодне кіно не матиме успіху без цих фраз.

— Діти дорослі.

— А слава?

— Славу собі забезпечує кожен сам.

— А... — замовкла, опустила голову.

— А гроші і житло я їм дам. І тобі. Вистачить до смерті. Будете мудрі — ще заробите. Коротше, меблевий бізнес — твій, — Ярема простягнув дружині пакет документів, гроші...

Жінка вхопила їх, переглянула. Вистрелила діагональною посмішкою і враз змінилася. Скуленість, згорбленість і плаксивість зникли. Вона владною ходою підійшла до чоловіка. Стала перед ним очі в очі. Розуміла, що сильно ризикує. Але втриматись не могла. Ненависть поселилася в ній і владарювала на повну. Здоровий глузд сидів без права голосу, прив'язаний наручниками до батареї відчаю.

— Знаєш, чого я ціле життя чекала? — запитала.

Ярема заклято мовчав. Ненависть не могла довго терпіти, дружина випалила:

— Коли ти нарешті здохнеш!?.

Чоловік повів себе на диво стримано. Не бив її, не тягав за волосся, не копав ногами... Як бувало колись... Коли завалювався п'яний як чіп і качав свої права.

— Я вічний, — прорік, обернувся і президентською ходою попрямував у світ. У дверях зупинився і остаточно зіпсував дружині життя, поселивши в її голові страх. — А тобі, — сказав, — приємної... смерті... Скорої... Жди...

Дружина вперше за купу років йому повірила...

Ярема Сильвестрович аж тепер уловив смак життя. Фізично почував себе краще, ніж у молодості. У всьому. Його нова пасія вже встигла переконатися: ходила чумною цілий день, очі виблискували спокоєм угамованої жаги! А там є що гамувати! Таку чортицю не кожен у розквіті сил приборкає!.. М-да, сила — це задоволення!.. Досвіду теж, хоч відбавляй, голова свіжа. Одне слово — все чудесно. Капку якусь, правда, лякала Ярему Сильвестровича легкість, з якою всього вдавалося досягати. Не звик він до такого. Завжди все здобував у поті чола. Але чого дивуватися? Десятки років обмежень, тренувань... Вчитель казав: силу треба вигартувати. Він вигартував!.. Так що...

Дзвонила його любка. Від одного дзвінка хотілося її притиснути до себе, приголубити. Лавник згадав запах її тіла, у голові замакітрилось.

— Так, кохана... — вистогнав.

Сторінки


В нашій електронній бібліотеці ви можете безкоштовно і без реєстрації прочитати «Привид безрукого ката» автора Процайло Андрій на телефоні, Android, iPhone, iPads. Зараз ви знаходитесь в розділі „31“ на сторінці 1. Приємного читання.

Запит на курсову/дипломну

Шукаєте де можна замовити написання дипломної/курсової роботи? Зробіть запит та ми оцінимо вартість і строки виконання роботи.

Введіть ваш номер телефону для зв'язку, в форматі 0505554433
Введіть тут тему своєї роботи