Розділ «ПЕРЕДМОВА»

Адміністрування податків

Проблема адміністрування податків в системі економічних відносин завжди мала особливу значущість. Для будь-якої країни це найважливіша категорія державних фінансів, що використовується у вигляді інструменту регулювання. Для бізнесу податки - це одна з основних складових витрат підприємця й фактор, що зменшує кінцевий результат діяльності - прибуток. Тому будь-яка держава завжди прагне обкласти по можливості більшою кількістю податків по найбільших ставках фізичних та юридичних осіб, а платники податків - прагнуть оптимізувати свої податкові платежі різними шляхами. Виходячи з цього важливого значення набувають питання щодо підготовки фахівців, які мають глибокі теоретичні знання та практичні навички з розв'язання складних завдань у сфері адміністрування податків. Звідси особливої уваги вимагає й методичне забезпечення з цієї дисципліни для магістрів спеціальності "Оподаткування".

Опанування курсу "Адміністрування податків" спрямоване на формування у студентів навичок роботи у контролюючих установах, а також органах податкового обліку і аудиту суб'єктів господарювання щодо правильності та повноти сплати податків, зборів та податкових платежів до державного та місцевих бюджетів.

Метою вивчення дисципліни є набуття студентами теоретичних основ та практичних навичок щодо організації адміністрування податків, ефективного застосування процедур та механізмів, передбачених чинним законодавством у сфері погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами.

Предметом навчального курсу є правові, економічні, організаційні питання, що виникають при узгодженні податкових зобов'язань між контролюючими органами та платниками податків.

В процесі вивчення дисципліни перед студентами поставлені такі основні завдання:

- опанувати теоретичні та організаційні основи податкової роботи щодо узгодження податкових зобов'язань;

- оволодіти навичками роботи із законодавчими актами, чинними інструктивними матеріалами та нормативами;

- з'ясувати функції контролюючих органів з адміністрування податкових зобов'язань платників перед бюджетами та державними цільовими фондами;

- вміти роз'яснювати окремі положення податкового законодавства, вирішувати дискусійні питання, подавати пропозиції щодо застосування податкових компромісів;

- з'ясувати доцільність адміністрування податків фіскальними органами, особливості стягнення податкового боргу із суб'єктів господарювання;

- знати та вміти застосовувати податкову законодавчу базу та діючі адміністративні кодекси щодо роботи по стягненню податкового боргу.

Ця дисципліна є однією із провідних у формуванні фахівців, що обрали професію податківця, але знання з механізмів податкового адміністрування потрібні не тільки майбутнім робітникам податкових органів, але й керівникам підприємств, менеджерам, бухгалтерам, фінансистам, підприємцям, які знайдуть у цьому навчальному посібнику багато корисної інформації не тільки теоретичного, а й, насамперед, практичного характеру. Цей навчальний посібник буде також необхідним студентам інших спеціальностей напряму "Економіка і підприємництво", аспірантам, усім зацікавленим особам, які здійснюють дослідження у даній галузі.


В нашій електронній бібліотеці ви можете безкоштовно і без реєстрації прочитати «Адміністрування податків» автора Калінеску Т.В. на телефоні, Android, iPhone, iPads. Зараз ви знаходитесь в розділі „ПЕРЕДМОВА“ на сторінці 1. Приємного читання.

Зміст

  • ПЕРЕДМОВА
  • РОЗДІЛ 1. Сутність адміністрування податків

  • РОЗДІЛ 2. Організація обліку платників податків органами державної податкової служби

  • 2.2. Вторинний облік платників податків

  • РОЗДІЛ 3. Склад та функції контролюючих органів

  • РОЗДІЛ 4. Порядок та строки подання податкової декларації

  • РОЗДІЛ 5. Визначення податкового зобов'язання контролюючим органом

  • РОЗДІЛ 6. Податкові повідомлення та податкові вимоги

  • РОЗДІЛ 7. Податковий борг. Списання безнадійного податкового боргу

  • РОЗДІЛ 8. Податкова застава. Адміністративний арешт активів

  • РОЗДІЛ 9. Розстрочення та відстрочення податкових зобов'язань платника податків

  • РОЗДІЛ 10. Види та способи здійснення правопорушень у сфері податкового законодавства. Штрафні санкції та пеня

  • РОЗДІЛ 11. Конфлікт інтересів. Податкові роз'яснення. Строки давності

  • Термінологічний словник

  • Список використаної літератури

  • Запит на курсову/дипломну

    Шукаєте де можна замовити написання дипломної/курсової роботи? Зробіть запит та ми оцінимо вартість і строки виконання роботи.

    Введіть ваш номер телефону для зв'язку, в форматі 0505554433
    Введіть тут тему своєї роботи