Розділ «Глосарій»

Аналіз господарської діяльності

А

Аналіз (від грецького слова "analisys" - "розділяю", "розчленовую") є розчленовуванням явища або предмета на складові частини (елементи) для їхнього вивчення.

Аналіз SWOT - дозволяє інтегрувати оцінку внутрішньо організаційного потенціалу і виявити фактори зовнішнього середовища.

Аналіз господарської діяльності - це система спеціальних знань, що пов'язані: а) з дослідженням економічних процесів у їх взаємозв'язку, що складаються під впливом об'єктивних економічних законів; б) з науковими обґрунтуваннями бізнес-планів, з об'єктивною оцінкою їх виконання; в) виявленням позитивних та негативних факторів і кількісним вимірюванням їх дії; г) з розкриттям тенденцій та пропорцій господарського розвитку, з визначенням невикористаних внутрішньогосподарських резервів; д) з узагальненням передового досвіду, з прийняттям управлінських рішень.

Асортимент - перелік видів продукції, які виробляються, із зазначенням обсягів випуску.

Б

Бізнес-процес - сукупність бізнес-операцій, певна кількість внутрішніх видів діяльності, що починаються з одного або більше входів і закінчуються створенням продукції, необхідної клієнту (клієнт - не обов'язково зовнішній відносно підприємства споживач, це може бути підрозділ організації або конкретний працівник).

Бухгалтерський баланс являє собою моментальний знімок фінансово-господарського стану фірми на певну дату.

В

Валовий прибуток (збиток) - різниця між чистим доходом від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) і собівартістю реалізованої продукції (товарів, робіт, послуг).

Вартість - це грошовий еквівалент цінності об'єкта, який покупець готовий обміняти на право власності на цей об'єкт.

Векселі видані - сума заборгованості, на яку підприємство видало векселі на забезпечення поставок (робіт, послуг) постачальників, підрядчиків та інших кредиторів;

Векселі одержані - заборгованість покупців, замовників та інших дебіторів за відвантажену продукцію (товари), інші активи, виконані роботи та надані послуги, яка забезпечена векселями.

Визначення еталона (бенчмаркінг) - припускає оцінку визначеної діяльності стосовно еталона у своїй чи якій-небудь іншій організації.

Вилучений капітал - фактична собівартість акцій власної емісії або часток, викуплених акціонерним товариством у його учасників; передача майна державними (казенними) та комунальними підприємствами (у балансі наводиться в дужках та вираховується при визначенні підсумку власного капіталу).

Виробничі запаси - вартість запасів, малоцінних та швидкозношуваних предметів сировини, основних і допоміжних матеріалів, палива, покупних напівфабрикатів і комплектуючих виробів, запасних частин, тари, будівельних матеріалів та інших матеріалів, призначених для споживання в ході нормального операційного циклу.

Витрати на товар виробництва - це сума вартості сировини і енергії, витрати на обслуговування і робочу силу.

Відстрочені податкові зобов'язання - сума податків на прибуток, що підлягають сплаті в майбутніх періодах внаслідок тимчасової різниці між обліковою та податковою базами оцінки.

Власний капітал - частина в активах підприємства, що залишається після вирахування його зобов'язань.

Сторінки


В нашій електронній бібліотеці ви можете безкоштовно і без реєстрації прочитати «Аналіз господарської діяльності» автора Невідомо на телефоні, Android, iPhone, iPads. Зараз ви знаходитесь в розділі „Глосарій“ на сторінці 1. Приємного читання.

Зміст

  • Передмова

  • Змістовий модуль 1. Теоретичні основи аналізу господарської діяльності

  • Тема 2. Види аналізу діяльності суб'єктів господарювання

  • Тема 3. Організаційно-інформаційне забезпечення аналітичних досліджень

  • Тема 4. Методичні прийоми аналітичних досліджень та їх класифікація

  • Тема 5. Методичні прийоми та способи оцінювання діяльності підприємств

  • Змістовий модуль 2. Аналіз і прогнозування господарської діяльності підприємства та її результатів

  • Тема 7. Методи і моделі прогнозування, пошуку потенційних можливостей розвитку підприємства та оптимізації його діяльності

  • Тема 8. Аналіз фінансової звітності підприємства

  • Тема 9. Аналіз бізнес-процесів підприємства

  • Змістовий модуль 3. Аналіз конкурентоспроможності, інвестиційної привабливості та результативності бізнес-процесів

  • Тема 11. Основи інвестиційного аналізу

  • 11.3. Методика аналізу фінансових інвестицій підприємства

  • 11.4. Методика оцінки інвестиційної привабливості підприємства

  • 11.5. Прогнозування інвестиційної привабливості підприємства

  • Тема 12. Системи аналітичного вимірювання результативності бізнесу та методи побудови рейтингових оцінок

  • Список рекомендованої літератури

  • Глосарій
  • Запит на курсову/дипломну

    Шукаєте де можна замовити написання дипломної/курсової роботи? Зробіть запит та ми оцінимо вартість і строки виконання роботи.

    Введіть ваш номер телефону для зв'язку, в форматі 0505554433
    Введіть тут тему своєї роботи