Розділ «Про автора»

Смерть Верґілія

Герман Брох

/Hermann Broch/

Один із найвизначніших німецькомовних письменників XX сторіччя, який, утім, здобув належне визнання вже після смерті. Окрім мистецтва, він усе своє життя цікавився математикою, філософією, психологією. І це не могло не позначитися на його творчості, яка пронизана напруженим пошуком нових літературних форм, де письменник поєднує художнє осмислення дійсності з науковим поглядом на осягнення буття. Постійні літературні пошуки Германа Броха також зумовлені його власним розумінням глобального призначення літератури як певного полісинтетичного інструменту пізнання дійсності, що має складатися з елементів культури, релігії, філософії та науки в цілому. Тож центральне місце у творах Броха посідає проблема пізнання і, відповідно, пошуки новітнього митецького інструментарію для досягнення цієї мети. Герман Брох, який завжди прагнув до всеохопного, комплексного зображення дійсності, включаючи всі часові, просторові та культурологічні шари, у своїх творах оригінально переплавляє в одне ціле науку і містику, філософію і релігію, художній вимисел та історичні факти. Вершиною цих пошуків став роман «Смерть Верґілія», який по праву вважається одним із найважливіших творів XX сторіччя.


Вітаємо, ви успішно прочитали книгу!


В нашій електронній бібліотеці ви можете безкоштовно і без реєстрації прочитати «Смерть Верґілія» автора Герман Брох на телефоні, Android, iPhone, iPads. Зараз ви знаходитесь в розділі „Про автора“ на сторінці 1. Приємного читання.

Запит на курсову/дипломну

Шукаєте де можна замовити написання дипломної/курсової роботи? Зробіть запит та ми оцінимо вартість і строки виконання роботи.

Введіть ваш номер телефону для зв'язку, в форматі 0505554433
Введіть тут тему своєї роботи